УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

МОЛИМО ВАС ДА СЛЕДЕЋИ ТЕКСТ ПАЖЉИВО ПРОЧИТАТЕ ПРЕ КОРИШЋЕЊА НЕКОГ ДЕЛА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦЕ ПОКРЕТА ФАЈТЕРИ

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА САЈТА И АПЛИКАЦИЈЕ

Корисници су дужни да пре коришћења било ког дела сајта и\или апликације буду упознати са условима коришћења. Такође треба редовно да читају услове коришћења, те се сматра да су коришћењем било ког дела интернет странице фајтери.орг или апликације потпуно упознати и сагласни са актуелним условима коришћења. Покрет Фајтери задржава право да било када и без претходне најаве, повремено значајно промени или модификује услове коришћења и неће бити одговоран ни за какве могуће последице произашле из такве промена услова коришћења. Промене услова коришћења ступају на снагу у тренутку њиховог објављивања на порталу и апликацији. 

Сви корисници имају право да бесплатно користе садржај Покрета Фајтери и апликације уколико не крше правила коришћења. Коришћењем овог сајта и/или апликације, прихватате ове Услове коришћења као и правно обавезујући однос који се конституише између вас као посетиоца и фајтери.орг.

Сви садржаји објављени на сајту и/или апликацији су у искључивом власништву фајтери.орг и/или су у власништву његових повезаних лица, и/или су у власништву пословних партнера фајтери.орг, сходно томе могу се једино и искључиво користити за личну употребу и у некомерцијалне сврхе.

Није дозвољено умножавање, репродуковање, јавно приказивање или дистрибуирање садржаја или било ког дела садржаја са сајта или апликације, без претходног писаног одобрења или писане сагласности овлашћеног лица из фајтери.орг.

Садржај сајта и/или апликације као и сви делови садржаја представљају заштићено ауторско право које припада фајтери.орг, односно исти је у режиму заштићеног ауторског права трећих лица која су пренела право коришћења истих на фајтери.орг.

Интелектуална својина, укључујући све заштићене знакове, лого знакове, текстове, податке, фотографије и/или графизме и слично, је у искључивом власништву фајтери.орг или је у власништву трећих лица која су пренела право коришћења истих на фајтери.орг.

Непоштовање ових услова коришћења, односно неовлашћено коришћење било ког дела садржаја доступног на сајту и/или апликацији, сматра се директном повредом ауторског права у складу са одредбама постојећег Закона о ауторском и сродним правима, те подлеже материјалном и кривичном гоњењу.

ОДРИЦАЊЕ И ОГРАНИЧЕЊЕ ОД ОДГОВОРНОСТИ

Садржај који се налази на сајту и/или апликацији, или било који део предметног садржаја на сајту и апликацији, апсолутно се не може сматрати понудом или позивом на куповину било које имовине или права, нити се исти има или може сматрати довољном информацијом за доношење значајних личних, финансијских или пословних одлука. Стога штета проузрокована оваквим поступањем није, нити може бити приписана фајтери.орг већ је искључиво и једино одговорност корисника.

Целокупан садржај, који поред интелектуалне својине укључује и објављивање информација, мишљења, анализа, закључака, прогноза и пројекција, подложан је изменама, које су у искључивој надлежности фајтери.орг.

ОБАВЕЗЕ КОРИСНИКА САЈТА И АПЛИКАЦИЈЕ

Овај сет правила је створен зарад безбеднијег, лакшег, односно ефикаснијег и пријатнијег коришћења сајта и/или апликације.

Нису дозвољене следеће активности:

1) објављивање, слање, размењивање и преношење садржаја које је у супротности са важећом законском регулативом (имати у виду српске, али и међународне законе);

2) објављивање, слање, размењивање и преношење увредљивог, вулгарног, претећег, расистичког или шовинистичког садржаја, као и садржаја који на било на било који начин може да проузрокује штету било ком лицу;

3) објављивање, слање, размењивање и преношење информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло проузроковати штету другим лицима;

4) лажно представљање, односно представљање у име, другог, правног или физичког лица;

5) манипулисање и злоупотреба идентификаторима да би се прикрило порекло садржаја који се објављује, шаље, размењује или преноси;

6) објављивање, размена и слање нежељеног садржаја корисника без њиховог пристанка или тражења, као што су промотивни материјали, рекламне поруке, спам поруке, ланчана писма, промотивни и рекламни материјали који садрже лажне информације, наводе или тврдње које могу заварати кориснике;

7) објављивање, слање, размењивање и преношење садржаја с вирусима или сличним фајловима или програмима израђенима у сврху уништења или ограничења рада било којега софтвера и/или хардвера као и телекомуникацијске опреме;

8) прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца сајта и/или апликације

Фајтери.орг задржава право да уклони садржај који сматра непримереним или није у складу односно крши наведене условиме коришћења. Корисници преузимају потпуну одговорност за сваку штету која је последица њихових активности.

 Ниједан део интернет странице фајтери.орг не сме се користити у незаконите сврхе, нити за промовисање истих. Коришћење говора мржње, ружних речи, вређање и дискриминација на расној, националној, верској, полној или било којој другој основи сматра се кршењем правила и услова коришћења медијског портала Фајтер.

KОРИСНИЧКИ НАЛОЗИ И ЧЛАНСТВО

У случају отварања налога на сајту и/или апликацији, корисник је одговоран за одржавање безбедности сопственог налога и у целости је одговоран за све активности које се дешавају у оквиру налога, као и било које друге радње које су предузете у вези са налогом. Давање нетачних контакт информација било које врсте може довести до гашења налога. Постоји обавеза корисника о моменталном обавештењу у случају неовлашћене употребе налога корисника. У случају неовлашћене употребе налога од стране трећих лица, Покрет Фајтери неће бити одговорни за радње или пропусте, укључујући и било какву штету било које врсте насталу као последица таквих радњи или пропуста.

Покрет Фајтери има право суспензије или уклањања налога или било ког његовог дела, ако се утврди да је корисник налога прекршио било коју обавезу услова коришћења или је понашање корисника имало тенденцију да проузрокује било коју врсту штете.

ПРИВАТНОСТ КОРИСНИКА

Покрет Фајтери штити приватност својих корисника у највећој могућој мери. Медијски портал Фајтер се обавезује да прикупљене приватне податке (име и презиме, имејл адреса, број телефона..) које је добио од корисника приликом комуникације, неће продавати нити дистрибуирати трећој страни, осим уз дозволу корисника или у случају тешког кршења правила портала Фајтер или незаконитих активности корисника.

Медијски портал Фајтер се састоји од властитих садржаја, бесплатних садржаја као и линкованих текстова са других интернет портала, партнера и оглашивача и других медија уз уредно навођење извора. 

Покрет Фајтери полаже ауторска права на све властите садржаје. Неовлашћено коришћење било ког дела интернет странице фајтери.орг, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Покрет Фајтери нема ауторска права над садржајима које линкује и које објављује у најбољој намери, те није одговоран за њихову садржину. Покрет Фајтери није одговоран за садржаје других сајтова, иако на фајтери.орг стоје линкови који упућују кориснике на те сајтове.

Уколико се информације са Покрета Фајтери преузимају за објављивање на другом медију, обавезно је фајтери.орг навести линком као извор.

Покрет Фајтери изричито забрањује лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица, свесно објављивање, слање и размену садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и хардвера.

Уколико постоји могућност да је Покрет Фајтери повредио нечија ауторска права, случај ће бити одмах размотрен и спорни садржај ће бити одмах уклоњен након утврђивања евентуалне оправданости жалбе. Сваки неприкладан садржај може се пријавити на сајту фајтери.орг и након провере биће уклоњен са сајта.

Покрет Фајтери пружа информације и своје услуге регистрованим корисницима у најбољој намери, те употреба информација са овог сајта је искључива одговорност корисника и медијски портал Фајтер се не може теретити за евентуалну директну или индиректну штету насталу коришћењем тих информација.

Читаоци који пошаљу фотографије, видео снимке, писана дела с циљем објављивања у целости преносе сва ауторска права Покрету Фајтери, који задржава право репродуковања и дистрибуције, без накнаде и без временског и просторног ограничења. Аутор гарантује да је садржај искључиво његово власништво. У случају било каквих захтева трећих особа, читалац који је послао материјал обавезује се да надокнади Фајтерима сваки облик штете која је настала објавом материјала.

ПРАВИЛА КОМЕНТАРИСАЊА

Редакција Покрета Фајтери задржава право избора или евентуалне модификације коментара који ће бити објављени. Предност у објављивању коментара имаће квалитетнији коментари  и коментари који су написани без правописних и граматичких грешака.

Молимо вас да обратите пажњу на правопис и граматику српског језика и да не пишете коментаре великим словима.  Коментари који садрже говор мржње и нетолеранцију сваке врсте, вређање и непристојан говор неће бити објављени. Такође, коментари којима нам скрећете пажњу на словне грешке и друге пропусте и на уређивачку политику Покрета Фајтери неће бити објављени али ће бити прослеђени надлежнима на разматрање.

Забрањено је објављивање информација и мишљења којима се подстиче мржња, насиље или дискриминација против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, полу, етичкој групи или због њиховог сексуалног опредељења.

Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Покрета Фајтери.

РЕКЛАМНЕ ПОРУКЕ

Прикупљањем података испоручујемо Вам оне огласне поруке које су засноване на Вашој активности, Вашим интересовањима и навикама, а истовремено водимо рачуна да се иста рекламна порука безразложно не понавља, све у циљу неопходне аналитике и мерења.

Како би се оптимално представила рекламна порука одређеној циљној групи корисника, постоји могућност да Ваше податке користимо и у делу који се односи на веб историју, као и геолокацијски и демографски подаци. Ваши подаци могу да се укрштају са демографским подацима које сте нам раније оставили приликом регистрације за наше услуге. Обједињени подаци се прикупљају тако да лична идентификација корисника није могућа, с тим да такви подаци могу бити коришћени од стране Рингиер Аxел Спрингер доо, Београд, као и од стране наших поузданих партнера уколико за то постоји легитимни интерес. Рекламни колачићи такође омогућавају мерење ефикасности рекламних кампања.

Ваше примедбе и сугестије можете нам слати на office@fajteri.org

КОРИШЋЕЊЕМ ПОРТАЛА фајтери.орг СМАТРА СЕ ДА ЈЕ КОРИСНИК УПОЗНАТ СА СВИМ ГОРЕ НАВЕДЕНИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА.