Društvo

0 коментара

Стаматовић: Вучић на мала врата уводим НАТО у Србију

Апр 06, 2017 | Аутор Фајтер/Агенције од 06. 07. 2017. | Ужице

Показало се да је Здрава Србија (ЗС) погодила у мету када је упозоравала да тајна визита оног америчког заменика помоћника државног секретара и антируска тирада америчког амбасадора усред Ниша може да крије нешто много опасније: план Александра Вучића да, на мала врата, уведе НАТО у Србију, изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић, уочи, за сутра најављених, протес

АМГ д.о.о, ФОТО: М. Лопичић

"Епилог гледамо ових дана: не само да нема ништа од дипломатског имунитета припадницима Српско-руског хуманитарног центра који су Дачић и остали Вучићеви лажови и полтрони обећавали до пре неки дан, него нам прети опасност да ускоро, уместо да одавде лете наше малине за извоз и слећу руски и други страни туристи, са аеродрома и на аеродром Поникве, наводно са хуманитарним циљем, можда баш као "Милосрдни анђео" 1999. године, узлећу и слећу НАТО бомбардери" оценио је он.

Стматовић наводи да су се сви предлози, па чак и исказана спремност локалних самоуправа Западне Србије да саме плате привођење аеродрома Поникве комерцијалној намени, "разбијали о непробојни зид на чијим су НАТО кулама стражарама стајали министарка Зорана Михајловић и Вучић".

"Исто тако, нико неће да озбиљно саслуша наш захтев да је једини спас за малинаре Западне Србије, али и других делова земље, проглашење малине за стратешки пољопривредни производ и заштити њено географско порекло, што подразумева да држава гарантује откупну цену, тржиште, а тиме и опстанак становништва у овим, углавном, неразвијеним, брдским пределима, а не да нам та села и даље одумиру", подсетио је Стаматовић.

Председник ЗС пита зашто у вези с овим ћути руководство града Ужица које формално газдује аеродромом и зашто ћуте самопроглашени тзв. "руски министри" у антируској Влади Србије и "да ли су, само да би сачували своје фотеље, ти вербални русофили, одћутали и претњу Александра Вучића, изречену кроз уста Ане Брнабић, да ће Србија увести и санкције Русији само да би се додворила Бриселу, Вашингтону и НАТО".

0 коментара на ову вест