Препоручујемо

0 коментара

ЂЕРДАПСКА КЛИСУРА ПРОГЛАШЕНА ЧЕТВРТОМ ПО ЛЕПОТИ НА ЦЕЛОМ СВЕТУ!

Дец 13, 2017 | |

Сајт „Virtual Tourist“ објавио листу фасцинантних клисура интересантних авантуристима који не воле статичан одмор.

У мору понуда туристима најразличитијих укуса, од оних који воле излежавање по плажама, вреднују број звездица за категоризацију хотела, али и авантуриста жељних истраживачких тура, сајт „Virtual Tourist“ овим последњим понудио је листу десет најлепших клисура.

На четвртом месту котиран је Ђердап. Природан усек моћног Дунава на току кроз Србију описан је као бисер који красе одлични услови за планинарење. Редакција сајта је уз сваки наведени локалитет са листе дала и кратки опис. За Ђердапски клисуру је написано да се простире дуж 100 километара Дунава и да је окружена шумама.

„Национални парк није широк, али су около прелепе шуме које пружају јединствен осећај“, наведено је на сајту, а преноси Политика.рс.

На првом месту листе према овом избору је Сакликент кањон у Турској. Налази се на 50 километара од града Фетије. Дугачак је скоро 18 километара, а на појединим местима дубок и до 300, што га сврстава међу најдуже и најдубље на свету. За туристе врло важна информација гласи да је за посете отворен само током лета.

Другопласирани је кањон Хенкок Џорџ у Караџини националном парку у западној Аустралији. Красе га усеци бакарноцрвених стена и многи га описују као рај за фотографе.

Испред Ђердапске клисуре је и Аузибл кањон у Сједињеним Америчким Државама. Налази се у држави Њујорк и отворен је за посетиоце од 1870. године. Пружа могућност активног одмора, али и уживања у погледу са висећег моста.

На листи су и клисуре у Француској, Кини, Јапану, Шпанији, Словенији.

0 коментара на ову вест