Politika

0 коментара

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: На челу канцеларије за Косово би требало да буде АРНО ГУЈОН; Ђурић са својом екипом криминалаца ружио Оливера Ивановића, власт подстакла крвопролиће

Мај 01, 2018 | Аутор Фајтер / Бета.рс / 02.02.2018. |

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да би после убиства Оливера Ивановића председник Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић требало да поднесе оставку, а да на његово место дође Арно Гујон.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић / Драган Кадић

Санда Рашковић Ивић је у изјави за портал Коментар-прес (њњњ.коментарпресс.нет) рекла да би она да је на месту Ђурића поднела оставку после убиства Ивановића у Косовској Митровици 16. јануара.

"Ђурић је са својом 'екипом' у којој су били и 'контроверзни бизнисмени' ружио Оливера Ивановића, а човек је потом професионално ликвидиран. Сматрала бих да сам с позиције власти послала лошу поруку и тако и без хтења подстакла крвопролиће. После тога, повлачење с функције је минимум части", рекла је Санда Рашкови Ивић.

Она је казала да би на место шефа Канцеларије за Косово и Метохију требало да дође Арно Гујон који је показао како је могуће ујединити српски народ на Косову и бити племенит, а имати чврст став.

"Његов долазак на чело Канцеларије омогућио би интернационализацију косовског проблема, али са преимућством српске стране која би показала да није ксенофобична", рекла је потпредседница нове странке.

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је и да би и он поднео оставку да је на месту Марка Ђурића не зато што мисли да је Ђурић лично одговоран за тај злочин, већ зато што би то било најмање што се може учинити након убиства највиђенијег представника Срба на Косову.

"Ђурић, као и други у власти нису убили Ивановића, али јесу месецима стварали атмосферу у којој су Ивановића представљали као издајника и непријатеља. Зато би било морално поднети оставку", рекао је Стефановић.

Лидер Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је да би на месту Ђурића поднео оставку и кривичну пријаву против ТВ Пинк.

"Поднео бих кривичну пријаву против ТВ Пинк, њеног директора и одговорног уредника због емитовања погромашког ТВ спота против Оливера Ивановића, јер бисмо тако врло лако дошли до првог трага оних који стоје иза линча на Ивановића", казао је Стаматовић.

0 коментара на ову вест