Politika

0 коментара

САМО ЛАГАНО... Александар Вучић обећао предлог за решење Косова, у априлу

Апр 20, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 20.02.2018. |

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће крајем марта, најкасније почетком априла говорити о предлогу о "решењу Косова".

Извор: Принтскрин/Јутјуб

"Изаћи ћу, јер нисам био кукавица, имаћу храбрости да кажем шта је предлог, али он неће бити: 'Драги Албанци препуштамо вам све', он ће бити компромис. Ако неће да разговарају о томе, имаћемо замрзнути конфликт", рекао је Вучић у емисији "Ћирилица" на Телевизији "Хепи".

Он је додао да Албанци одбацују свако компромисно решење и да желе Велику Албанију.

"Србија не жели Велику Србију, већ да сачувају идентитет Срба. Треба нам да Срби буду безбедни, да могу да сачувају своје презиме", рекао је Вучић и додао да се нада да ће свет разумети да Срби не могу да све изгубе, а Албанци да све добију.

"Ми имамо своје интересе и интересе нашег народа на Косову и Метохији. О томе нећу ништа да кријем, него ћу да говорим о томе са нашим народом", казао је Вучић и додао да ће "крајем марта, најкасније почетком априла говорити о томе".

Коментаришући изјаву премијера Албаније Едија Раме да ће "Албанија и Косово треба да имају једног председника" Албанија и заједничку спољну политику, Вучић је казао да би - да је он то рекао о Србима - Србија била на "рубу свих догађаја" и да би била вођена кампања против Србије у свим светским медијима.

"Како ћете у тим светских медијима водити кампању против Приштине, када су они спонзори њихове независности и полтиике, а против нас (Србије) хоће, шта год питате", казао је Вучић.

"Ми Срби мроамо да размемо да ту нема љубави, принципа, поштују нас више јер смо економски јачи и политички, зато смо данас поштованији, угледнији, али нас не воле више ни мање. Они имају своје интересе, али и ми", рекао је Вучић.

0 коментара на ову вест