Politika

0 коментара

ШАХОВСКИ ПАЦЕР: "Играмо шах без даме и топа, да сатерамо краља у ћошак"

Апр 28, 2018 | Аутор Фајтер / Б92.нет / од 28.02.2018. |

Говорећи о Косову, председник Србије употребио поређење са шахом. "Играмо без даме и топа и покушавамо краља да сатерамо у ћошак и освојимо реми."

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Александар Вучић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, говорио о јучерашњим разговорима са немачком канцеларком Ангелом Меркел, с којом је говорио о Косову. Како је рекао, мишљење Немачке и Србије о томе какав компромис би требало да постигну Србија и Косво веома се разликује.

"Меркелова ме није критиковала јер је поштовала моју храброст. Изнео сам решења која нису стереортипна и с којима нису сви сагласни. Ја сам реко да увек саслушам све критике, али и да морам да кажем шта мислим. Мислим да је важно да постигнемо компромис јер ако га не постигнемо, имаћемо тешке последице", рекао је Вучић.

Он је потом ситуацију око Косова упоредио с партијом шаха. "Ми играмо партију шаха без даме и топа и покушавамо да извучемо пат. Да нашег краља сатерамо у ћошак а да нам њихови пешаци не дозволе да се померимо и да извучемо реми. До сада смо само губили и ништа није на нашој страни. И данас покушавамо тај реми, да се вратимо на таблу и сконцентрисано, без даме и топа, да наставимо игру", објаснио је Вучић.

Према његовим речима, Србија ће наставити тако да "игра" и Меркелова је то разумела. "Могу да се одмакнем од тог питања и оставим то, али нам нико неће вратити даму и топа", закључио је Вучић.

0 коментара на ову вест