Politika

0 коментара

РАТКО МЛАДИЋ ПОРУЧИО ИЗ ХАГА: Моја ћерка Ана није извршила САМОУБИСТВО, она је УБИЈЕНА, а знам и ко стоји иза убиства

Апр 27, 2018 | Аутор Фајтер / Ало.рс / од 27.02.2018. |

Ратко Младић, бивши командант Војске РС, пише мемоаре, чији ће део бити посвећен и његовој ћерки Ани (24), за коју генерал чврсто тврди да није извршила самоубиство већ да је убијена у породичном стану.

Извор: Принтскрин/Јутјуб

У својим мемоарима ће Младић изнети неке доказе који поткрепљују тезу да његова ћерка Ана није извршила самоубиство. Син Ратка Младића, Дарко Младић је протеклог викенда био код свог оца са сином Стефаном и рекао је да Младић пише дневник који ће му послужити као костур за мемоаре.

"У мемоарима ће у првом плану бити оно што се дешавало у Хрватској и Босни када је био на командним дужностима. То ће бити тежишно. Он се сад више фокусирао више на ратни период, да то из свог угла што боље опише и да свој коментар на то. Биће речи о свему, и о Сребреници", каже Дарко Младић.

Иако је генерал избегавао да прича о породичној трагедији када се према званичним извештајима, његова ћерка Ана, најбољи студент медицине, убила из његовог пиштоља, сада ће део књиге посветити њој.

"Наравно да је тешко. Међутим када се у медијима појавило доста фалсификата и погрешних тумачења, он ће сада описати оно што он сматра да се највероватније догодило. Било је превише тих подметања и то је само показатељ колико се манипулисало свиме што је везано за њега па и породичном трагедијом", каже син бившег команданта Војске РС, а на питање да ли генерал Младић доводи у сумњу саопштење да је у питању самоубиство његове ћерке, он каже да његов отац сматра да је она убијена, а да ли ће у мемоарима навести и на кога сумња да стоји иза убиства, то не зна.

"Не знам колико ће детаљно ићи, али описаће оно што он буде сматрао да треба", наводи он.

Дарко Младић каже да генералу споро иде писање због његовог здравственог стања.

"Тражио сам да то, ако може, мало убрза, али је рекао да му је јако тешко да пише", наводи син бившег команданта РС. Он додаје да и Младић очекује да га суд пусти да се лечи у Србији.

"На тужиочев захтев јуче смо поднели одговор. Приложили смо преко 20 снимака где су стручњаци, радиолози морали оловком да указују (на снимку) где се налазе мождани удари и да је између 2013. и 2017. године, имао најмање 20 нових удара. Надамо се да суд то неће игнорисати. И он очекује да ће га пустити, јер је то буквално оно што ће му спасити живот", наводи он.

Ана Младић се, према званичној верзији, убила 24. марта 1994 године.

0 коментара на ову вест