Politika

0 коментара

НИЈЕ МОЛЕРАЈ... НИ "НОЋНА ЛУТРИЈА": Административни одбор одобрио Ђуки да се ували на ЈОШ ЈЕДНУ ФУНКЦИЈУ?!

Мај 02, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 02.03.2018. |

Административни одбор Скупштине Србије дао је сагласност посланику Српске напредне странке (СНС) Владимиру Ђукановићу за обављање још једне функције.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Ђукановић је добио позитивно мишљење да обавља и функцију члана Наџорног одбора у предузећу "Јунет интернешнал" што је наишло на негодовање посланика Демократске странке и Доста је било.

Посланица ДС Александра Јерков питала је какве везе Ђукановић има са обављањем тог посла и какве везе Ђукановић има са Телекомом који га је предложио за члана наџорног одбора, те како је могуће да Телеком од свих људи одлучио да предложи баш Ђукановића.

Она је питала какве квалификације Ђукановић има за обављање тог посла и указала да нема седнице одбора на којој се не некоме одобравају дупле функције.

Посланик СНС Александар Марковић рекао је да нема сукоба интереса у томе да Ђукановић обавља још једну функцију и да је суштина критике Александре Јерков само та што је Ђукановић члан СНС.

"Ствара се атмосфера и прича како ми само гомиламо функције. Овде је уствари проблем само то што је Ђукановић члан СНС, да није, био би он онда и експерт и леп и паметан", оценио је Марковић.

Посланица ДЈБ Бранка Стеманковић такође је критиковала гомилање функција наводећи да одбор има моћ и одговорност да буде прва линија одбране од тако нечег и да би требало гомилању функција стати на пут.

Позитивно мишљење за обављање још једне функције одбор је дао и судији Прекршајног суда у Неготину Драгани Лекић Јовић, док се огласио ненадлежним за захтев судије Основног суда у Неготину Снежане Бађић Стаменов, јер ју је за судију изабрао Високи савет судства, а не парламент.

Одбор је одобрио предлог Заштиника грађана о максималном броју запослених на неодређено време у стручној служби те институције - односно одобрено је да укупан број запослених буде 106, уместо досадашњих 76.

0 коментара на ову вест