Politika

0 коментара

НЕ ДАВИМО БЕОГРАД: Потребно увести правичнији систем наплате комуналних услуга; Грађани се жале што плаћају грејање ЦЕЛЕ ГОДИНЕ а користе га пар месеци

Апр 27, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 27.02.2018. |

Иницијатива Не давимо Београд заложила се за увођење правичнијег система наплате комуналних услуга, наплату даљинског грејања по утрошку и одношења отпада по килограму.

Илустрација

Како се наводи у саопштењу, представници те иницијативе разговарали су са грађанима у Улици Стјепана Филиповића у Београду о комуналним проблемима, где су се информисали да се грађани највише жале на, како сматрају, неоправдано високу цену услуга даљинског грејања, јер Београдске електране коригују цену само онда када цена енергената поскупи, а не и када појефтини.

"Додатно, пуна цена грејања се наплаћује током целе године, без могућности да се подешава интезитет грејања", наводи се у саопштењу.

Та организација је додала да сматра да сваки корисник грејања треба да закључује појединачни уговор са топланом и да се омогући наплата по утрошку, а цена да буде усклађена са ценом енергената.

Иницијатива такође сматра да је право сваког корисника да раскине уговор са топланом и да има бесплатно очитавање мерача потрошње и издавање рачуна.

0 коментара на ову вест