Politika

0 коментара

НЕ ДАВИМО БЕОГРАД: Нећемо се бавити популизмом, не постоји никаква шанса за сарадњу са СНС; Нудимо потпуно нову врсту бављења политиком

Мај 05, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 05.02.2018. |

Ако уђемо у градску скупштину, не постоји никакава шанса учествовања у власти са СНС, а ако се деси да наша група буде "језичак на ваги" у формирању власти, учинићемо све да наше вредности буду репрезентоване у сваком тренутку доношења одлуке о било чему што се тиче града, рекли су Ксенија Радовановић и Добрица Веселиновић из Не давимо Београд.

Извор: Принтскрин/Јутјуб

"Ако говоримо хипотетички – за учествовање у власти са СНС не постоји никаква икаква шанса, ми нећемо оставити СНС на власти", рекла је Ксенија Радовановић из ове иницијативе.

На предстојећим изборима у Београду "Иницијатива Не давимо Београд - Жута патка - Чији град, наш град - Ксенија Радовановић" на гласачком листићу налази се на под редним бројем 12.

Ако можемо да се договоримо око тога да Београд треба да преживи за читаву будућност, а не од мандата до мандата, то је ситуација у којој сви разговаарамо и доносимо одлуке у интересу града.

                   

На питање да ли би њихов избор за првог човека града могла да буде жена, Радовановић је рекла да би требало да је то свеједно.

"Требало би да је свеједно, та особа само спроводи шта је одлучено у скупштини, репрезентује те одлуке које је цела скупштина донела", објаснила је она у гостовању у Новом дану.

Веселиновић је рекао да ће иницијатива објавити програм најкасније у среду и најавио догађај на којем ће бити, уз представљање програма, организовано и упознавање кадидата и кандидаткиња за Скупштину града у КЦ Граду.

"Програм ће поставити стандарде, као што је и наша листа другачија и поставља стандарде", казао је и додао да у овом тренутку програма других странака нема, већ су то више цртице и слогани.

Упитани зашто је иницијатива предала листу на којој је 80, а не могућих 110 кандидата, представници НДМ БГД су објаснили да им циљ није био да понуде пун број и "преузму скупштину", већ него да учествују у раду заједно са другима.

"Нудимо у потпуности нов приступ бављења политиком, и треба да постоје други, не кажемо да смо ми најпаметнији на свету", рекла је Радовановић.

"Ми свакако нећемо бити ти који ће оставити СНС на власти, то је потпуно јасно, али јесмо за разговоре и покретање тема у скупштини, покретање дијалога, да захтевамо да се о темама прича… У скупштини се свакодневно доносе одлуке које значајно утичу на живот Београђана, о њима треба разговарати, доносити одлуке које су добре за Београд. Ако можемо да се договоримо око тога да Београд треба да преживи за читаву будућност, а не од мандата до мандата, то је ситуација у којој сви разговарамо и доносимо одлуке у интересу града", рекла је Радовановић.

Упитана о могућим постизборним коалицијама, уколико буду "језичак на ваги", она је рекла да се иницијатива неће бавити популизмом.

"С једне стране постоји наша црвена линија, могли бисмо да кажемо да ћемо подржати кога год али да се раскине уговор за Винчу - то је небулоза. Нећемо се бавити популизмом... али тражили бисмо да се успоставе комисије које би се бавиле свим спорним уговорима, па бисмо видели шта ћемо са њима", објаснила је.

Друго важно питање је отварање месних заједница, рекла је и додала да "политика мора да се врати на место месних заједница, оне отварају мали нуклеус за сва питања која се тичу живота у граду".

Они су објаснили да иницијатива нема хијерархију, али да има структуру, територијалне групе, тематске групе, координационо тело. "Покушавамо да одлуке доносимо у дијалогу, да се одлуке не доносе прегласавањем већ да се ради у искреном разговору", закључила је Радовановић.

0 коментара на ову вест