Politika

0 коментара

НАГРАДИО СНС: Најпознатији српски страначки превртач постао ШЕФ у КОРИДОРИМА без икаквог КОНКУРСА

Апр 19, 2017 | Аутор Фајтер / pistaljka.rs / од 19.06.2017. | Рача

Један од најпознатијих партијских "прелетача" Александар Сенић, који је после победе на локалним изборима 2016. године у Рачи као представник Социјалдемократске странке Бориса Тадића превео целу одборничку групу у у Српску напредну странку, непуних годину дана касније добио је државни посао и звање шефа на пројекту изградње аутопута Београд-Јужни Јадран, такозваног Коридора 11, пише "Пиштаљка".

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Сенић је, како сазнаје Пиштаљка, посао у "Коридорима Србије" добио без конкурса и то зато што "испуњава све услове", како нам је речено у одговору Групе за комуникацију "Коридора Србије"

.У одговору се наводи да је Сенић посао добио ради попуњавања упражњеног систематизованог места и да су за ово запошљавање добили и сагласност Владе Републике Србије крајем фебруара 2017. године.

"Утврђено је да Сенић испуњава све опште и посебне услове из Правилника о организацији и систематизацији послова (висока стручна спрема – дипломирани инжењер грађевине, 10 година радног искуства, лиценца одговорног извођача или пројектанта) које наведено радно место захтева", пише у одговору који је Пиштаљка добила.

На питање да ли је посао шефа Коридора 11 добио захваљујући преласку у владајућу странку и да ли сматра да је изиграо вољу грађана који су гласали за њега и да је њихов интерес трампио за посао и личне привилегије, Сенић није хтео да одговори.

У СМС поруци је написао, "Заиста нисам дужан да одговарам на малициозна питања".

Да ли је прелазак Александра Сенића и целе одборничке групе из СДС у СНС утицао на то да добије посао у "Коридорима Србије" није одговорила ни министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. Саветник за медије министарке Светомир Марјановић поручио нам је да сва питања проследимо "Коридорима" јер се "односе на њихово пословање и кадровску политику".

Коридори Србије нису хтели да одговоре на питање о плати коју прима нови шеф пројекта изградње аутопута Београд-Јужни Јадран.

Иако нови шеф пројекта Коридора 11 може да се похвали да је асистент на Грађевинском факултету у Београду (на катедри за управљање пројектима у грађевинарству) и да је судски вештак за грађевинарство, политички ангажман му је далеко чувенији него стручни рад.

Наиме, он је од 2002. године политички активан и до сада је променио три странке -Демократску странку, СДС и СНС. У два скупштинска мандата је био републички посланик, прво 2012. године као члан Демократске странке, а онда и 2014. године као члан СДС.

Ипак, у јавности је окарактерисан као "прелетач" тек када је у јулу 2016. године прешао у СНС. Рача је била једино место у Србији у ком је на локалним изборима у априлу 2016. године СДС победио. Међутим, три месеца после изборне победе, Сенић и цео општински одбор СДС иступили су из странке а две недеље касније, у јулу 2016. године, учланили су се у СНС. Од тада је Сенић повереник СНС за Рачу и члан главног одбора ове странке.

Александар Сенић у Рачи је председник највеће одборничке групе СНС у скупштини општине, а ову функцију имао је и ранијих година, само што је тада била у питању Демократска странка.

Више о случају овог политичког прелетача прочитајте ОВДЕ.

 

0 коментара на ову вест