Politika

0 коментара

МАРКО ЂУРИЋ: Нисмо добили ниједну информацију о убиству Оливера Ивановића од Приштинских органа

Мај 07, 2018 | Аутор Фајтер / Б92.нет / од 07.02.2018. |

Београд није добио ниједну информацију из истраге о убиству Оливера Ивановића, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

На тврдње из Тужилаштва у Косовској Митровици да су спремни да сарађују са Београдом и да су информације из истраге проследили Београду, Ђурић каже да је разговарао са представницима свих државних органа и ништа нису добили од Приштине.

"Мене такве тврдње забрињавају, јер у Београд ништа није стигло. Разговарао сам са правосудним органима, представницима министарства и ништа нису добили од Приштине. То говори о карактеру истраге", рекао је Ђурић за РТС.

Говорећи о извештају Антонија Гутераша који ће данас бити пред Саветом безбедности УН - опомене Приштини и захтев да се открију убице Оливера Ивановића, Ђурић каже да само одржавање седнице Савета безбедности о Косову и Метохији ужасно нервира сепаратисте у Приштини, јер то доказује да на КиМ ништа није решено.

"Иако су једнострано покушали да реше статус, још увек на нивоу светских организација та тема није регулисана како њима одговара. За нас је то прилика да изнесемо истину о томе шта се тамо дешава, о положају нашег народа", нагласио је директор Канцеларије за КиМ.

0 коментара на ову вест