Politika

0 коментара

Мариника Тепић о нападима десничара: "Тужитељка је или нестала или заспала у свом комфору; Осећам се се јазиво због претњи" (ВИДЕО)

Мај 29, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 29.01.2018. |

Посланица Нове странке у Скупштини Србије Мариника Тепић изјавила је у Новом дану да се, поводом претњи које су јој упућене, осећа језиво и подсећа да су се графити: "Мариника схвати, нећемо стати" појавили први пут 13. децембра односно дан након што је СНП 1389 објавио текст у ком се каже да "ако држава стане, ми нећемо стати".

Извор: Принтскрин/Јутјуб

Она оцењује да је "крајње време да се охрабре тужиоци и да почну да раде свој посао јер полиција не може без налога тужилаца ништа да ради", додајући да је имала одлично искуство са инспекторима.

"Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац или је нестала или је заспала у свом комфору. Више пута сам јој се обратила, као и друге организације цивилног сектора које се баве овом проблематиком и мислим да је она 'уско грло' и апелујем јавно да ако она не може да се пробуди, да је неко пробуди и подсети за шта прима плату", изјавила је Тепић.

Представљајући хронологију догађаја, Тепић је подсетила да су напади на њу кулиминирали 2. новембра 2017. кад је у Скупштини Србије поставила питање шта међународно препознати фашисти Џим Досон и Ник Грифин траже у Србији, након што им је забрањен улазак у суседну Мађарску.

               

"Фотографије са њихових личних профила показале су да се они крећу по Косову и Метохији носећи, како они кажу, донације. Али то нису лекови нити храна него маскирна опрема, нешто што личи на милитаристичку опрему", каже она.

Тепић има утисак да домаћа јавност није препознала активности Досона и Грифина, те да је од директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића добила одговор да нико у Канцеларији не зна ништа о њима.

"Сам Досон, дан касније, објавио је фотографију и отворио врата целе ове њихове стратегије са МИшом Вацићем - у службеним просторијама Владе Србије, у Палати Србије, у канцеларијама за Косово и Метохију, одговарајући мени шта ја сад гунђам кад су они добородошли у званичне институције Републике Србије", истакла је Тепић.

Након тога, 23. новембра, Тепић каже да је у Народној Скупштини поставила питање зашто Марко Ђурић лаже.

"Тад креће читав процес харанге против мене лично, 26. или 27. новембра Томислав Ловрековић објављује интервју са истим тим Досоном. Потом ја на вашој телевизији најављујем да ћемо иницирати забрану Националног српског фронта, организације за коју сматрамо да је параван за деловање Горана Давидовића Фирера који је већ десет година у бекству", подсећа она.

Тепић каже да је полицији пријавила и Мишу Вацића, али да се може видети да он "напредује у својој сарадњи са Српском напредном странком (СНС)".

"Како је могуће да се Српска десница оснива у присуству потпредседника Главног одбора СНС Миленка Јованова, како је могуће да ја два месеца алармирам да је немогуће да двојица страних држављана могу да нађу безбедно уточиште за политичко деловање у Србији која жели сутра да буде део ЕУ. Ћутање о томе је погрешно", сматра Тепић.

Она додаје да је писмо домаћој и међународној јавности упутила 19. јануара "о нарастајућем фашизму под капом државне странке" након што је добила поуздане информације да је екстремни десничари и фашисти из Србије у контактима у иностранству интерно називају "Џо".

"Алудирајући на британску парламентарку Џо Кокс коју је неки екстремиста, задојен таквим текстовима и пропагандом, убио насред улице", каже она.

0 коментара на ову вест