Politika

0 коментара

Мали човек а велика ХУЉА: Оде нам СЛИНИША, КОМПЛЕТНИ ИДИОТ и борац за развој БУГАРСКОГ ТУРИЗМА

Мај 15, 2017 | Аутор Фајтер / krik.rs од 19.10.2015. / tabloid.com / n1info.com од 11.04.2017. / b92.net од 15.06.2017. | Београд

Синиша Мали, од кога нема мањег, човек кога смо ретко виђали без присуства Алека Великог, наш градоначелник који "броји ситно", опрашта се од града коме је оставио толико много. Толико много, да постоји шанса да од силне заоставштине не могнете да се сетите ничега конкретног, што се и нама десило.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Зорана Јевтић

Како је рекао Синиша, кога ћемо због овог потресног обавештења у даљем тексту звати Слиниша (јер је гарант плакао односно слинио док је ово смишљао; прим. аут.) више пута је понови да је одлазак са места градоначелника Београда његов лични чин. 

"Ја вечно градоначелник нећу бити сигурно. Када одем из овог града, оставићу сређене јавне финансије и враћене стотине милиона евра Ђиласових дугова, смањен дефицит, сређена јавна предузећа и више од 500 градилишта, сређене напуштене локације, као што је Београд на води, Икеа, Хилтон, стари савезни МУП и то је важно", рекао је Мали новинарима уочи почетка седнице Скупштине града.

Све је то сјајно ако верујете овом човеку. 

Ако верујете медијима, јавности и поприличном броју кредибилних личности из различитих сфера, у питању је најобичнија лопужа. Слиниша је био директор Агенције за приватизацију и то за време пљачкашких похода демократа, у периоду од 2001. до 2003. и служио неким сасвим другим господарима. Од којих се један зове Мирко Цветковић. Сећате се тог Деда Мраза? Оног што је био ничим изазвани премијер ове земље. 

Елем, трагови Слинишини смрде на лаж и превару, до када је зајахао грбаче Београђана и државну сису. Наиме, његов ментор и ортак Александар Велики је имао умрети убеђујући залуђене масе да да градоначелник неће бити његов саветник Слиниша, али авај, овај то постаде. 

Чим је засео у фотељу почео је са стварањем задужбине коју ће оставити у аманет Београду и његовим грађанима. 

Па нам је тако оставио у аманет бруку и срамоту која произилази из чињенице да нам је на челу града био човек који је учествовао, према писању листа Таблоди, али и изјава Верице Бараћ, у невероватно спорним приватизацијама. Али, када му је Алек Велики заборавио "његову ружну прошлост" заборавио је и да истражи случај о спорним приватизацијама, па Слиниши нису успели ништа да докажу "јер није било довољно доказа".  

Затим је била ту и прича о малверзацијама породице Малог Синише. Најпознатија је она у којој се држава нагањала са њим око пишљивих 10 хектара земље, која је мимо закона поклоњена породици градоначелника. Ваљда у виду социјалне помоћи. Мала породица велики апетити. 

Земљу им је поклонио Срђан Гајић, власник компаније "Алфа протеин", и то тако што ју је 2005. године, према писању Крика, дао фирми „Компост груп“, која је у власништву породице Синише Малог.

Због тога што је урадио Гајић је касније осуђен на две године условне казне, али нико из породице Мали није био под истрагом. Ипак, знали су како да искористе земљиште, те су покренули производњу компоста, органске материје која се користи за узгој шампињона.

Државно правобранилаштво је, међутим, решило је да врати земљиште држави, те је 2007. године тужило и "Алфа протеин" и "Компост груп". Фирма "Алфа протеин" је отишла у стечај две године касније, а суд је исте године донео решење да се поступак прекине иако је могао да се настави на захтев стечајног управника.

На крају дођосмо и до оног, нама свима омиљеног дела. Знате оно кад бијете и малтретирате сопствену жену, па је уцењујете којекаквим глупостима, како не би одрукала ваше преварте и малверзације. Не знате? Зна Слиниша.

Марија Мали, бивша супруга господина Малог је дала низ изјава које најбоље описују лик и недело нашег градоначелника. Марија је посведочила и о оном ноћном рушењу у Савамали, које је организовао њен супруг, а које је навукло бес грађана и критике међународних званичника. 

Она је у медијима свог бившег супруга оптужила и за учешће у рушењу објеката у београдској четврти Савамала и додала да зна која је фирма својом механизацијом извела ту активност у ноћи између 24. и 25. априла 2016. године. То је онај случај иза кога су према речима тадашњег премијера Алека Великог стајали "комплетни идиоти", што се испоставило као истина. 

Такође, Марија је новинарима "Крика" објаснила и да је Слиниша доносио новац који је она уплаћивала на свој рачун, како би се сакрио од Агенције за бробу против корупције. Једна од најнеугоднијих ситуација, како је Марија Мали објаснила, била је када ју је бивши супруг натерао да потпише лажну изјаву о приходима намењену Агенцији за борбу против корупције. На тај начин, Мали је прикрио 95 хиљада евра - новац чије порекло није могао да објасни државној институције, рекла је она за "Крик". Пошто није могао да објасни порекло тих 95 хиљада евра, Синиша Мали је са адвокатом осмислио алиби да завара Агенцију, каже Марија. Одлучили су да искористе чињеницу да јој је недавно преминуо отац. 

Слиниша је од познат и као власник више некретнина, који се налазе на атрактивним локацијама у Србији.

Наравно, како да заборавимо и његову борбу за развој бугарског туризма. Као директор две сумњиве офшор компаније преко које је купио 23 луксузна апартмана у бугарском летовалишту "Свети Никола", што су отркили новинари новинари Мреже за истраживање криминала и корупције – КРИК и ОЦЦРП. У истом одмаралишту, Мали је купио један апартман у своје име. Станови вреде око пет милиона евра. Ове некретнине откупио је од директора руске компаније "Лукоил" којој је Мали још 2003. године помогао да приватизује српске пумпе "Беопетрол".

Ето каквог човека пуштамо да оде.

"Вечно градоначелник нећу бити. Резултати остају иза мене. Оставка је лични чин, да не улазимо у дискусију", рекао је Мали.

Ми смо вас подсетили на неке од резултата. Остаје само да поразмислите о томе колико дебео ђон уместо образа мора имати човек да се хвали катастрофалним резулатима. Међутим, имајући у виду да се хвали грађанима колективно оболелим од Алцхајмера, то и није тако нобично. 

 

0 коментара на ову вест