Politika

0 коментара

КАДИЈА ТЕ ТУЖИ, КАДИЈА ТИ СУДИ: Одложено суђење Весни Пешић по тужби министра доктора Неше Стефановића, човека коме је колумна нанела ДУШЕВНУ БОЛ!

Мај 30, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 30.01.2018. |

У Вишем суду у Београду ни данас није почела главна расправа по тужби министра унутрашњих послова Небојше Стефановића против социолошкиње Весне Пешић због њеног текста на сајту Пешчаник.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Дамир Дервишагић

Стефановић је тужио Весну Пешић, уреднице портала Пешчаник Светлану Лукић и Светлану Вуковић, као и тај портал, због текста под насловом "Досољавање" из 14. маја 2016. године, у којем се говори о случају рушења објеката у београдском квату Савамала. Стефановић тражи одштету од 200.000 динара.

Суђење је одложено јер правни заступник Стефановића, адвокат Владимир Пантовић, није могао да дође на суд због здравствених разлога. Следеће рочиште је заказано за 17. април.

Весна Пешић је новинарима рекла да скоро две године после тог случаја тужилац и даље избегава да се суочи са њом.

"Да му је заиста моја колумна причинила душевну бол он би дошао на суђење и узео одштету која му припада", рекла је она.

Пешић је поводом случаја "Савамала" написала да је "једино глупост министра полиције ненадмашна и непредвидива", а Стефановић у тужби тврди да је Весна Пешић "малициозно и нетачно пренела његову изјаву".

Пре почетка рочишта, потпредседник Социјалдемократске странке Марко Ђуришић је рекао да су он и други представници коалиције "Да ослободимо Београд" дошли да подрже Весну Пешић и право грађана да кажу шта мисле и да критикују власт.

0 коментара на ову вест