Politika

0 коментара

ГЛУВИ ТЕЛЕФОНИ! На питање, "зашто нема закона о родној равноправности", министарка Михајловић пребацује лопту премијерки?

Апр 26, 2018 | Аутор Фајтер / Б92.нет / од 26.02.2018. |

Упитана зашто закон о родној равноправности још није донет, потпредседница Владе Зоран Михајловић изјавила да премијерка треба да одговори на нека питања.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Марина Лопичић

Михајловићева, која је и председница Координационог тела за родну равноправност, каже и да не види разлог да се на доношење Закона о родној равноправности чека до краја године. Додала је да не зна шта "кочи" доношење тог закона, те поручила да је то питање на које треба да одговори премијерка Ана Брнабић.

Михајловић је рекла да су мушкарци и жене према Уставу Србије равноправни, али да то није тако у реалности. "Закон нам треба за 'обичне' жене", рекла је Михајловић новинарина пре конференције "Жене у политици - родно равноправне или не".

Подсетимо, Нацрт закона о родној равноправности од прошле јесени заглављен је у полемици између председнице Координационог тела за родну равноправност и министра за рад, запошљавање и социјалну политику Зорана Ђорђевића.

Михајловићева је премијерку Ану Брнабић у контексту доношења закона о родној равноправности поменула и прошле седмице, када је рекла да "од најбоље од нас зависи да ли ће Србија добити модеран закон који подржава и Брисел или ће остати на закону из 2009.

0 коментара на ову вест