Politika

0 коментара

Е ЗА ОВО ВРЕДИ САЛУТИРАТИ! Неша Стефановић кука по медијима како је ухапшени капетан Војске Србије ПРВИ НАПАО беспомоћне активисте СНС.. (Који су му само дошли на врата да жицкају гласове)

Мај 14, 2018 | Аутор Фајтер / Н1 / од 14.02.2018. |

Министар унутрашњих послова Небоша Стефановић изјавио је да је ухапшени капетан Војске Србије В. М. први напао и ударио активисте Српске напредне странке (СНС) на Звездари, као и да се то десило у улазу зграде, а не на вратима његовог стана.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Драгана Удовичић

"Он је био припадник специјалних јединица, држава је платила његову обуку и тренинг, а напао је девојку, која му није ништа урадила и добила је ударац у главу", рекао је Стефановић новинарима после вежбе ватрогасно-спасилачких екипа београдског аеродрома.

Стефановић, који је и председник београдског одбора СНС, демантовао је да активисти те партије имају бирачке спискове грађана, објашњавајући да се ради о списковима чланова и симпатизера СНС и оних који су рекли да ће дати "сигуран глас".

На констатацију новинара да се звони на врата свих станара, а не само чланова и симпатизера, и да су на списку сва имена, Стефановић је одговорио да не зна за то.

Како је истакао, СНС је велика политичка организација и у сваком улазу имају свог члана, па активисти иду од једног до другог.

Он није могао да одговори на питање да ли је спорни списак који се налазио код активиста СНС, који је ухапшени капетан покушао да га види, полиција узела као доказ, уз образложење да треба питати тужилаштво да ли је то затражило.

Капетан у Војсци Србије В. М. саслушан је у Првом основном тужилаштву у Београду због сукоба са активистима Српске напредне странке, за кривично дело насилничко понашање, потврђено је Инсајдеру у овом тужилаштву.

Њему је, како додају, након саслушања, укинуто задржавање. У даљем поступку планира се испитивање сведока, након чега ће бити донета одлука да ли ће бити покренут поступак.

Војни синдикат Србије саопштио да је њихов члан и капетан В. М. приведен после вербалног сукоба с активистима владајуће СНС, док из ове странке тврде да је војни официр физички напао омладинце те странке док су обављали страначке активности.

0 коментара на ову вест