Politika

0 коментара

Ђурић: Приштина имала намеру да одузме мандате српским посланицима

Апр 27, 2017 | | Косовски управни округ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да поштује одлуку српских представника да се врате у Скупштину Косова и да се, упркос тешким околностима, активно супротставе формирању косовске војске.

Српски представници ће сада и јавно бити против и урадиће све што је институционално могуће, сваки вид опструкције, да не би дошло до формирања војске. То треба да подржимо, рекао је Ђурић гостујући у Дневнику РТС. Он је истакао да је Приштина имала намеру да одузме мандате српским посланицима у случају да шест месеци одсуствују из скупштинских клупа.

Хтели су да искористе могућност која постоји у приштинском законодавству и да им одузму мандате. Српски представници се сналазе и налазе начин да спрече Приштину да их обесправи и да спрече формирање војске Косова, рекао је Ђурић. Говорећи о формирању Заједнице српских општина, Ђурић је истакао да су Албанци користили сваку прилику да прикажу да је одговорност за неформирање на Србима, јер не долазе на седнице, што је, како је оценио, бесмислица.

0 коментара на ову вест