Politika

0 коментара

АНГЕЛА У БЕОГРАДСКОЈ КАМПАЊИ: Вучић пред градске изборе пазари популарност другујући са "традиционалним пријатељем" Србије - Меркеловом; "Бескрајно се радујем сарадњи са Немачком"

Апр 27, 2018 | Аутор Фајтер / Бета.рс / 27.02.2018. |

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Берлину да је пред Србијом тежак пут у реформама у владавини права, као и тешка препрека која се тиче решавања односа Београда и Приштине.

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Дадо Ђилас

На конференцији за новинаре с немачком канцеларком Ангелом Меркел Вучић је рекао да је Србија спремна за компромисно решење тако да и једна и друга страна нешто изгубе и додао да Србија не сме да буде потпуни губитник.

Вучић је рекао да се нада да ће уз подршку Немачке и Меркел бити постигнуто компромисно решење за Косово.

Председник Србије је рекао да се "бескрајно радује" бољој сарадњи Србије и Немачке.

Вучић је рекао да је поносан што је направљен споразум Србије и Немачке о ратним меморијалима и на територији Србији и Немачке што води до "коначног политичког помирања".

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је након састанка са Вучићем да Немачка подржава европску перспективу Србије и охрабрује је да настави започете реформе.

Меркел је оценила да преговори о приступању ЕУ могу бити успешни само ако се наставе реформе у владавини права, заштити основних права и напори везано за помирење са Косовом.
Она је навела да је са Вучићем разговарала о томе како да се постигне правно обавезујући споразум са Косовом, али да није она та која ће прописати шта мора да се деси.

Немачка канцеларка је навела и да је Немачка важан трговински партнер Србије са низом директних инвестиција и више од 40.000 запослених у немачким фирмама у Србији.

0 коментара на ову вест