Politika

0 коментара

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: "Нисам се никада срео са Радојичићем.... Можда је био на неком састанку на ком и ја"; "Сукоб Милана Радојичића и Оливера Ивановића трајала 10, 15 година" (ВИДЕО)

Апр 20, 2018 | Аутор Фајтер / Б92.нет / од 20.02.2018. |

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је сукоб убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и Милана Радојичића трајао од 2000. године.

Извор: Принтскрин/Јутјуб

Како је рекао, никада са Радојичићем није разговарао, нити телефоном, нити уживо: “Можда је Радојичић био на неком састанку на којем сам ја био“.

"Не одбацујем могућност да је он учествовао у томе, али тај човек је знао да ће сви да упере прстом у њега. Па 10, 15 година њихов сукоб траје…. Од 2000. године. Да ли је он глуп или луд или шта је у питању? Можда и јесте, довољно бахат, али надлежни органи ће то да утврде", навео је Вучић током гостовања у емисији "Ћирилица" на Хепију.

Према његовим речима, истрага се не спроводи у свим правцима, него само онако како би то некоме одговарало.

"Не одбацујем могућност кривице ни на једној страни. Имамо одређене сумње, а да имамо праве податке изашли бисмо са њима. Сигуран сам да су у то уплетени људи са различитих страна. Онда сам звао Милену (Ивановићеву жену)", навео је Вучић.

                     

Како каже, српске службе тражиле су од страних служби сателитске снимке Косовске Митровице из дана убиства Ивановића, али су добили одговор да немају ништа јер је тог дана у Митровици била магла.

Он је ту навео да су стране службе поједине људе приморавале да кажу да су за убиство Ивановића одговорни Срби са севера Митровице: “Говориће о томе сви за 10, 15 дана када све прође. Говориће и Милена о томе”

Вучић је ту истакао да је то све организовано са “закључним циљем да се север Косова отме од Срба”, као и да га не интересује "ко је пуцач, већ само ко је налогодавац".

"Ухапшени су полицајци са севера Косова. Као крили су нешто, муљали и после су пуштени. Цртана је мта, нацртан је Србин и само се чека да неко каже име", навео је Вучић.

Подсећамо, српска политичарка са Косова Рада Трајковић истакла је раније да "Милан Радојичић на северу Косова одлучује о свему и о добром и о лошем", док је косовски премијер Рамуш Харадинај навео да је преговарао са Радојичићем као с "једним од истакнутих Срба на Косову".

У интервјуу у емисији "Слободно српски" 24. децембра прошле године Харадинај је рекао да "веома добро сарађује са колегама Србима“, међу којима је и Радојичић, а на питање ко је тај човек, рекао је: "Неки са севера, који је битан за све и ја причам и са њим."

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је за Инсајдер да постоји тренд криминализације севера Косова, као и да се Милан Радојичић "бави бизнисом".

0 коментара на ову вест