Ekonomija

0 коментара

Штрајк у ваљевском Горењу: Радници траже 6.000 динара веће плате

Апр 13, 2017 | Аутор Фајтер/агенције 13.07.2017. | Ваљево

Радници друге смене фабрике расхладних уређаја Горење Ваљево обуставили су производњу незадовољни исходом преговора о повећању зарада између фабричког синдиката и управе компаније Горење, јавиле су независне интернет новине Колубарске.рс позивајући се на изворе блиске запосленима.

Према тим изворима, радници су тражили линеарно повећање зарада од по 6.000 динара, док је управа понудила да то буде 4.000, што би, тврде запослени, заправо било 2.700 динара јер радници већ примају по 1.300 динара за топли оброк, што би било урачунато у износ понуђене повишице.

Радници ваљевског Горења незадовољни су и условима рада на великим врућинама.

Ово је први штрајк у фабрици Горење Ваљево  која запошљава 1.470 радника. Фабрика је у децембру 2016. обележила деценију успешног пословања и производњу пет милиона фрижидера и замрзивача.

Према незваничним информацијама, радници друге смене су се после завршених преговора фабричког синдиката и управе словеначке компаније расхладних уређаја организовали и прекинули производњу у старој хали синоћ око 19 сати, а пола сата касније и у новој производној хали.

Незадовољни  "преговарањем синдиката, сматрајући да више заступа интересе управе, а не запослених", они су изабрали 15 радника који ће их убудуће заступати у преговорима.

Према незваничним сазнањима Колубарских.рс, досадашњи директор Горења Ваљево Борис Павчник је смењен пре месец дана, а уместо њега на челу фабрике биће Драго Кремкер, који је јуче дошао у Ваљево.

 

0 коментара на ову вест