Ekonomija

0 коментара

Синдикат Фијата прихватио повећање зарада од девет одсто

Апр 24, 2017 | Аутор Фајтер/агенције од 24. 07. 2017. | Крагујевац

Скупштина Самосталног синдиката запослених у крагујевачком Фијату прихватила је званичну понуду руководства компаније на захтеве штрајкача који су били у генералном штрајку од 27. јуна до 18. јула.

ФОТО: Илустрација

У Штрајкачком одбору је потврђено да је од јутрос почело информисање радника прве смене о току преговора и Фијатовој понуди, кроз директне разговоре са синдикалцима и обавештења на огласним таблама.

Најављено је да ће и друга смена бити информисана, па ће после тога Штрајкачки одбор кренути за Београд на наставак преговора са Фијатом у Влади Србије.

У понуди  се наводи се да ће плата радницима бити повећана за девет одсто, што значи да ће бруто основица са садашњих 38.500 износити око 42.000 динара.

Повећање ће бити реализовано из два пута, три одсто сада а још шест одсто почетком наредне године. Радницима ће такође бити исплаћен бонус ефикасности, а биће им плаћени и додатни трошкови превоза.

Због захтева радника који се односи на побољшање услова рада у фабрику у Крагујевцу биће послата посебна комисија која ће утврдити на којим позицијама радници обављају више операција и то ће бити исправљено.

Радници Фијата прошле недеље прекинули су штрак који је трајао од 27. јуна и у договору са Владом Србије почели су преговори са пословодством компаније.

 

0 коментара на ову вест