Društvo

0 коментара

НИШЛИЈЕ НЕ МУЧИ САМО ТРОПСКА ВРУЋИНА Велики део Ниша од јуче без воде због квара на магистралном цевоводу

Авг 11, 2017 | Аутор Фајтер/агенције од 11. 07. 2017. | Ниш ЈУГ

Квар на магистралном цевоводу због којег су јуче по подне без воде остали житељи јужног дела Ниша, отклоњен је, али вода још није стигла до свих потрошача.

Фото: ЈКП Наисус

Портпарол Јавно-комуналног предузећа "Наисус" Зоран Игњатовић казао је агенцији Бета да се вода постепено пушта у систем како не би дошло до нове хаварије.

"Очекује се да до поднева воду добију сви становници друге висинске зоне, а током дана и становници треће и четврте висинске зоне", казао је Игњатовић.

Према његовим речима, "Наисус" је у току јучерашњег поподнева послао цистерне с пијаћом водом које круже Мокрањчевом и Његошевом улицом, а ако се укаже потреба, у тај део града биће упућене и додатне цистерне.

Игњатовић је рекао да није постојала никаква могућност да се обезбеди нормално водоснабдевање за време санације квара пошто се ради о магистралном цевоводу великог пречника који водом снабдева резервоаре у другој, трећој и четвртој висинској зони.

Он је казао да се најновија хаварија догодила на Габровачком путу код старе циглане, на скоро истом месту на којем се и пре месец дана догодило велико пуцање цеви. Како је објаснио, реч је о терену на којем се некада земља доста копала, тако да је земљиште порозно и подложно слегању, услед којег долази до пуцања цеви.

Квар на цевоводу је отклоњен око два сата иза поноћи.

0 коментара на ову вест